WESTEINDERPLASSEN

WESTEINDERPLASSEN

Westeinderplassen

Genieten van natuurschoon, lekker watersporten of gewoon heerlijk ontspannen: de Westeinderplassen is een groot en uniek watersportgebied met veel jachthavens, horecagelegenheden en in de baai een heus Surfeiland. Een veelzijdig recreatiegebied waar je helemaal tot rust komt, of juist stoom afblaast. Laat je verrassen door hét onontdekte plassengebied van de Randstad.

Watersport

Met een oppervlakte van tien vierkante kilometer bieden de Westeinderplassen alle ruimte om onder andere te zwemmen, zeilen, windsurfen, waterskiën, suppen, roeien en varen.

Ook waterskiën of wakeboarden is een watersport in Aalsmeer die je – net als vele andere watersporten – beoefent op de Westeinderplassen. Het watersport paradijs van ons bloemendorp aan het water! De thuishaven van Wakeboard & Waterskivereniging Aalsmeer is het Surfeiland. Hiervandaan vlieg je op lange latten of board over het zoete water langs de Watertoren.

Wandelen

In de omgeving van de Westeinderplassen zijn er veel fiets- en wandelmogelijkheden. Voor de wandelliefhebbers zijn er verschillende routes te vinden op Visit Aalsmeer.

Ook is de boot gelegen aan het wandelpad de Vuurlijnpad, zo kun je vanaf de Gloria direct jouw wandelroute starten. Meer info:https://aalsmeervandaag.nl/zakelijk/heerlijk-wandelen-langs-vuurlijnpad

 

Fietsen

Je kunt vanaf de boot zo aansluiten op het fietsknooppuntennetwerk. Op de website https://fietsroutenetwerk.nl/ en via de Fietsroutenetwerk app kunt je eenvoudig jouw eigen route uitstippelen. Hierbij kun je rekening houden met de lengte en duur van jouw tocht. Er zijn een aantal plekken waar er fietsen gehuurd kunnen worden om de mooiste plekjes van het gebied te zien. Kijk voor de locaties bij Fietsverhuur / Onderhoud.

Heeft u een elektrische fiets en wilt u weten waar de oplaadpunten zich bevinden? Kijk dan bij fietsoplaadpunten.

Fort bij Kudelstaart

Fort bij Kudelstaart had als functie de verdediging van de Herenweg en Westeinderplassen. In het hoofdgebouw zijn nog betrekkelijk veel interieurelementen bewaard gebleven. Het fort bij Kudelstaart kwam in 1906 gereed.

Naast de twee opgeblazen hefkoepelgebouwen, bevinden zich in de frontwal twee betonnen opstelplaatsen voor geschut. De houten bankjes van de schuilplaatsen zijn nog aanwezig.