OUDE RIJN BODEGRAVEN

OUDE RIJN BODEGRAVEN

Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk is buitengewoon. Een unieke plek midden in het Groene Hart. En dat wil de gemeente Bodegraven-Reeuwijk graag laten zien.

Aan bewoners, maar ook aan de vele vakantiegangers in onze gemeente en de duizenden toeristen die jaarlijks komen genieten van onze natuur en rijke historie.

Limes Werelderfgoed

Dwars door het huidige Nederland, langs de Rijn, liep tweeduizend jaar geleden de noordelijke grens van het immense Romeinse Rijk: de Limes. Om deze te bewaken, bouwden de Romeinen langs de rivier wachttorens, wegen, waterwerken en legerkampen. In deze oude grensstreek zijn veel overblijfselen in de grond bewaard gebleven, waarmee de Limes het grootste archeologische monument van Nederland is.

Dit monument kreeg in 2021 de status van UNESCO Werelderfgoed.

Fietsroute Netwerk

Heel eenvoudig je eigen fietsroute samenstellen via de mooiste paden in de buurt? Dan kan met het fietsroutenetwerk.

Wandelroute Netwerk

Heel eenvoudig je eigen wandelroute samenstellen via de mooiste paden en boeren erven in de buurt? Dan kan met het wandelroutenetwerk.

Molenviergang Aarlanderveen

Onze persoonlijke wandeltip!

Het opstappunt is slechts 2 km verder langs de rijn en het voert je dwars door de weilanden langs de mooiste molens van het Groene Hart.

Denkend aan Holland – Het Groene Hart

Denkend aan Holland het programma met André van Duin en Janny van der Heijden ontdekken ons mooie Nederland vanaf het water. Ze varen door natuurgebieden, langs eeuwenoude stadjes en historische landgoederen.

Een beeld krijgen van Bodegraven of over varen in de directe omgeving? Kijk dan zeker eens deze aflevering!

Het Groene Hart van Holland

Groenehart.nl is de website met recreatief-toeristische informatie over het Groene Hart van Holland.

Hier vindt u alle informatie over de leukste dagjes uit, attracties, bezienswaardigheden, overnachten, eten en drinken, routes, winkelen, praktische informatie en meer.

Cheese Valley

Cheese Valley is een kleine, charmante streek van vier gemeenten. Elk met haar eigen kaasgeschiedenis en tradities. En alle even gastvrij.

Cheese Valley is een unieke combinatie van oud-Hollandse steden, dorpen en platteland. Waar altijd wel iets te doen is! Dus check de agenda regelmatig.